· 

Lluna plena de juliol. Un abans i un després.

un abans i un després

jordi tornabells, astròleg


Aquest diumenge 21 de juliol de 2024 tenim lluna plena a 29 graus de capricorn (mireu aquest grau a la vostra carta astral per veure d'una manera més específica fins a quin punt us afectarà amb més profunditat i per saber, també, la temàtica i l'escenari més concret). És la segona lluna plena a capricorn ( la primera la vam tenir el 22 de juny a 1 grau de capricorn). Ja vaig explicar en l’article del juny que aquesta collita es feia en dos torns, és a dir, tot allò sembrat durant la lluna nova del gener del 2024 ho recollirem en dues fases. Era una lluna especialment important pel que fa a l’autoresponsabilitat  en general, tot deixant de culpar  l’entorn i els altres dels nostres “problemes” i agafant el toro per les banyes per empoderar-nos a nosaltres mateixos com a amos i responsables de “tot” el que ens concerneix. Una mica seria com: som creadors de les nostres experiències, bones i dolentes i tenim el 100% del mèrit dels nostres èxits, però també dels nostres fracassos, dels nostres encerts i dels nostres errors, del nostre cel i del nostre infern. Tot està a dins d’un mateix. Així mateix, durant el gener, era una sembra de tot allò que hem vingut a aportar a la societat i també una sembra relacionada amb la figura paterna, els límits i l’autoritat (que no deixa de ser una qualitat que sorgeix d’un mateix, auto-ritat).

 

Així doncs, durant aquests dies previs i posteriors a la lluna plena, estem fent el final de la collita entorn a tots aquests temes comentats. Serà especialment potent i profunda, impossible de no veure en què hem encertat i i en què ens hem equivocat, acompanyada d’una satisfacció personal  (si recollim premis) o d’una forta revisió emocional i necessitat de purga i neteja si s’evidencia que no tot ho hem conduït tal i com la nostra ànima volia (o les dues coses a la vegada...). Realment, poden haver-hi canvis i ruptures molt ràpides pel que fa als nostres desitjos personals i tot allò que volem emprendre i conquistar. Canvis evidents i fortíssims en alguns d’aquests àmbits, pel que fa als nostres desitjos personals, la nostra energia i la nostra part masculina: economia, estructures de sosteniment, tradicions, plaer i gaudir, sensualitat,... Aquests canvis aportaran una energia forta de benestar emocional o bé, ajudaran, com si fossin aliats, a fer una bona neteja de porqueries psicològiques.

 

Recordo que la primera part de la collita ja la vam fer amb la lluna plena de juny; ara toca la segona part que promet ser escandalosa, potent, forta, transformadora i brava. Si connectes amb la pròpia responsabilitat i amb l’adult que portes dins i t’encares amb les parts fosques, es preveuen grans premis i alliberacions. Endavant valents!!


Malgrat que es tracti d’una lluna plena potent a nivell de neteges i canvis, no deixa de ser una lluna de bàlsam emocional. L’Univers, l’Energia, els Àngels (o tot allò metacognitiu...) ens abraçaran amb tendresa. Podem notar una forta connexió amb TOT i experimentar uns dies on l’ànima es refina i a on notem una unió integral, com la onada d’un conte budista que, un cop rebentada contra unes roques, s’adona que la seva essència és ser oceà. Moments refinats i d’alta vibració. Connectem-nos!!


Fàcilment podrem culpar a l’altre (parella, soci, entorn...) de l’esqueixament emocional i dels nostres fantasmes. Atura’t, i adona’t si estàs en el punt de l’adult o en la queixa del nen. Alerta perquè és una lluna per treballar-la en solitari, en el sentit de que tu ets l’únic responsable. A més, es poden desencadenar, amb facilitat, batalles campals en les converses amb la parella, autèntiques baralles dialèctiques. És un bon consell tenir en compte el punt de vista de l’altre i analitzar-lo. Controlem-nos!!



Potser  ens confondrem una mica pel que fa a l’obligació i la higiene emocional  de responsabilitzar-nos de nosaltres mateixos; podem pensar o notar: si ho faig, perdo plaer, facilitat i bona vida. És exactament això: una confusió. Si la mires amb deteniment i de ben a prop, veuràs que una cosa no treu l’altra i potser et sorprendràs de com col·laboren mútuament. 

feliç pleniluni!

Escribir comentario

Comentarios: 0