· 

Lluna nova de setembre

Quin és el teu lloc?


Avui . 3 de setembre en plena matinada, s’ha produït una lluna nova a 11 graus de Verge amb unes vibracions excel·lents pel que fa a tot allò relacionat amb l’arquetip de la Verge: ordenar i netejar, fer endreça, higienitzar, establir rutines, analitzar, mesurar, arreglar, reparar, etc. Però encara més interessant són tots aquells racons més profunds que representa Verge i que, sortosament, estem vivint uns moments molt favorables per poder iniciar-los; ho resumiria en quatre paraules:

  • context
  • treball interior
  • paradoxa
  • domesticació.

Aquesta lluna ens anima a que ens posem dins del context que ens pertoca, dins la jerarquia establerta  (igual que, en el cos humà, el cor està ubicat al seu lloc i fa la funció que li pertoca o el fetge, o els peus, o la pituïtària,...). Això vol dir analitzar l’entorn i saber quin lloc ocupes i què cal fer per no desentonar i complir amb la funció que et pertoca. Quin és el teu servei?

 

 

 

Així  mateix, la lluna nova a verge ens empeny a que continuem llaurant el camp, cavant, arrencant males herbes, desgranant, garbellant, segant , regant, abonant... Si voleu, en un sentit literal, però és molt més interessant, encara, en un sentit psicològic: el treball de polir la personalitat. 

Una altra cosa curiosa que ens pot despertar aquesta lluna és l’estima cap a les paradoxes. Estem acostumats als dos pols, al binari, quan observem o experimentem les situacions: Si no és A, cal que sigui  B; si no és B serà A. El mètode de la Reducció a l’absurd pot ser molt efectiu en matemàtiques, però no té perquè ser-ho en la vida diària. Les coses poden ser no A i no B, A i B, o inclús, una tercera opció que transcendeix els dos pols. Vet aquí la trinitat. Verge ens convida a que ens obrim als misteris de la trinitat. Pots estar malalt i content, pots ésser estúpid i intel·ligent, pots estar cansat i molt actiu, pots ser molt fort de manera molt fluixa. Quin color és el no groc?

Aquesta lluna, també ens obre les portes perquè instaurem el domini i el triomf de la raó (mística i ternària, per què no?) per damunt dels instints mamífers desenfrenats. El casc de la civilitzada Atena aquí hi té molt a dir; de fet, va néixer completament adulta i domesticada de la closca del seu pare, oberta a cops de destral...Així doncs, mesurem, sospesem, valorem i fem que la màgia de la raó domini les brides dels instints bàsics.

Malgrat que són uns moments genials i fàcils per desenvolupar aquests temes, val a dir que l’experiència, l’autoritat o la culminació no ens acompanyarà:  no podrem culminar allò que “endrecem” ni tampoc podrem fer-ho efectiu o realitzar-ho. Per exemple, hi haurà molt bones vibracions per poder “netejar i ordenar la casa” i ho començarem fent, però no s’acabarà del tot i “alguna coseta” no la tindrem prevista i farà que “falli” alguna cosa. Tot i així, endavant les atxes perquè el camí és molt ample i bo!!

 

També podria passar que en aquests processos de buscar el nostre context, el nostre treball, ens encaréssim amb limitacions i parets que obstrueixen i encallen el procés: “et dic que no”, “tu no ets capaç”, “tu no ets prou”, “no te’n sortiràs”, “impossible”, “hauries de tenir molta sort perquè això passés”, “no tens temps”,... Posa límits sans als “límits paranoics”.

Potser seran moments en què notaràs que l’ànima i la carn estant renyits i són incompatibles... Encara que tinguem la carn (o l’economia) una mica malalta o alguna coseta per arreglar i que no sigui ni sublim ni “totalment” correcta, val la pena que encara que coixegem, que no hi veiem, que tinguem febre o que ens faci mal aquí o allà emprenguem l’aventura de l’ordre físic i espiritual. És una lluna que ens demana un camí llarg i amb molts de revolts, però recorda l’amor a les paradoxes: no té perquè ser desagradable, pot arribar a ser molt joiós. Són moments on les ganes i fantasies de fer-ho tot immediatament i amb rapidesa podran jugar males passades. Transita tots els revolts perquè així coneixeràs tots els petits detalls. Si vas massa ràpid te’ls perds i, a més, potser t’ennuvola i et fa caure en paranys i trampes...


Una molt bona paradoxa del moment: és possible que tinguem la ment en perfecte equilibri però en un constant deliri que ratlla l’angoixa. Un cop més, abracem la paradoxa i avancem!

Bona lluna nova!

Escribir comentario

Comentarios: 0